Tapahtumakalenteri

Stadion säätiön hallituksen ja toimikunnan yhteiskokousPerjantai  2.10.2020 - Helsingin olympiastadion

Säätiön hallituksen ja toimikunnan yhteiskokouksessä käytiin läpi peruskorjauksen kustannuksia. Lopullisia kustannuksia ei vielä ole vahistettu, joten ne eivät vielä ole julkista tietoa. Jotain osviittaa antaa Mika Lintilän julkisuudessa kertoma n.350 miljoonan arvio ja Vapaavuoren pitämä puhe avajaisissa, jossa puhuttiin yli 300 miljoonan kustannuksista.

Paikalla lounastapaamisessa, myös Stadion säätiön toimikunnan puheenjohtaja tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Staionsaation_hallitus_Juhani_Stranden.JPG

Stadion_lounas.JPG

Stadion_Tarja_Halonen.JPG

Stadion_auditorio.JPG

Stadion_auditorio_penkit.JPG

Stadion_sisapelikentta.JPG

Stadion_Juhani_maski.JPG

Stadion_sisakentan_ovet.JPG

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  7.10.2020 - Kaupungintalo
Kokous alkaa klo 18.00, Tervetuloa yleisölehterille tai lähetyksen voi katsoa myös Helsinkikanava.fi kautta.
Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  21.10.2020 - Kaupungintalo

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.10 oli nuorten Ruuti nuorisoneuvosto-ryhmällä myös ihan järkeviäkin aloitteita mm. nro 24. Vihervasemmistolainen propaganda pois kouluista.

Kohdassa 11 käsiteltiin 1-vyöhykkeen kertalippumallia. Tein vastaavanlaisen aloitteen jo kaksi vuotta sitten 7.11.2018. Oliko niin, että aloitteen tekijä oli väärästä puolueesta ja asia piti tuoda uudestaan kokoomuksen edustajan aloitteena, jolloin se meni läpi?
https://dev.hel.fi/paatok…/asia/hel-2018-011680/khs-2019-20/

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki alla olevan ryhmä-aloitteen ongelmallisesta taksiuudistuksesta ja sen aiheuttamasta rauhattomuudesta erityisesti rautatieasemalla. Kävin tekemässä tilannekatsauksen ja tiedustelin kohteliaasti taksiyrittäjiltä heidän edustamastaan yrityksestä ja toiminnasta. Vastauksena tuli haista vitu ja miksi kuvaat ja kuvaamiseni yritettiin estää. Poliisi oli paikalla ja ilmoitti yrittäjille, että kuvaaminen julkisella paikalla on sallitua:
TIEDOTE 21.10.2020

Julkaisuvapaa heti

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä: ”Taksibasaarit rauhoitettava”

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti tänään ryhmäaloitteen, jossa se vaatii Helsingin kaupungilta ripeitä toimenpiteitä kaupungin alueella olevien taksiasemien ja -alueiden rauhoittamiseksi. Esimerkiksi asema-aukion taksialueelle kerääntyvien autojen epämääräiset kuljettajat aiheuttavat pelkoa asiakkaissa ja jopa väkivallantekoja kuljettajien kesken. Tilanne on myös erittäin epäsuotuisa Helsingin maineen kannalta kaupungissa vierailevien ihmisten näkökulmasta.

- Kaupungin on syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ryhtyä suitsimaan näitä taksibasaareita ennen kuin siellä pääsee joku hengestään, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen.

Lentokentän ja sataman kilpailutuksella tilanne saatiin näiden alueilla rauhoittumaan ja perussuomalaiset esittävätkin, että kaupunki selvittää, olisiko vastaavanlainen mahdollista myös kaupungin alueella.

- Helsingin kaupungin on kyettävä reagoimaan alueellaan tapahtuvaan epäasialliseen toimintaan ja suoranaisiin turvallisuusuhkiin, joista on uutisoitu pitkin vuotta. Me odotamme kaupungilta ripeyttä, jotta sekä kuljettajien että asiakkaiden turvallisuus ja kaupungin julkikuva paranee. Toimeen on ryhdyttävä, sillä taksilain korjaaminen ei vastaa tähän ongelmaan suoraan, summaa kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen.

Rautis.jpg

Rautisryhma.JPG

Iltasanomissa viitattiin mahdolliseen "lainvastaiseen kartelliin". Saamani kohtelun ja kuvauksen kieltämisen yrittämisen motiivit tukevat asiaa:Tilanne on mennyt taksiautoilijoiden mukaan siihen, että nämä niin sanotut villit kuljettajat ovat ottaneet asema-aukion ja monen muunkin kaupungin keskeisen taksitolpan hallintaansa. Haastateltujen kuljettajien mukaan somaleilla on oma kartellinsa ja arabiankielisillä omansa ja kartellien sisällä puolestaan omat nokkimisjärjestyksensä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006677351.html?utm_medium=social&utm_content=android.is.fi&utm_source=facebook.com&utm_campaign=messenger-share&fbclid=IwAR2ty0--ibaQxx-AHnsLHqDfREa8gdbbqzNa0y_i3F3tru6KJJR-H_cdQoU

Huom. kuvan taustalla oleva Finnairin mainos, kun palveluammatissa oleva kuljettaja rupesi kuvaamaan ja haistattelemaan minulle:

Rautiskamera.JPG

Rautis_keskisormi.JPG