---

MIHIN "HYVINVOINTIYHTEISKUNTAMME" VEROEUROT MENEVÄT?

Mitä on tapahtunut siitä: "KUN SOTIEMME VETERAANIT TAISTELIVAT ITSENÄISEN SUOMEN TURVATAKSEEN HYVINVOINNIN TULEVILLE SUKUPOLVILLEMME"


Kelan selvitys osoitti ongelman: Valtaosa humanitaarisista syistä Suomeen muuttaneista elää sosiaalitukien varassa


Sami Tuori, Kelan tilastoasiantuntija 2.9.2020 HS:
Tänä vuonna (vuosi 2020) pääkaupunkiseudulla perustoimeentulotuen saajista vieraskielisiä on ollut yli 50 prosenttia: ”[Kelan suunnittelijan Sami] Tuorin mukaan tänä vuonna perustoimeentulotukea Suomessa saaneista 30 prosenttia puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin suomea tai ruotsia.
Pääkaupunkiseudulla vastaava luku on ollut 51 prosenttia.”. (Helsingin Sanomat 2.9.2020).

Kuvausta ei ole saatavilla.


Maahanmuuttajien saamat toimeentulot (tutkimus Suomen Perusta):

-Pakolaismaissa (Somalia, Syyria, Irak ja Afganistan) syntyneiden toimeentulotuen saanti on
11–18-kertaista kantaväestöön verrattuna 20 maassaolovuoden jälkeen

---

Kuinka vastuullista journalismia valtamedia tekee? https://yle.fi/uutiset/3-10068103

Sisäministeri Maria Ohisalo aiheutti järjettömät lisäkustannukset ja kuormitti lisää jo ruuhkaista oikeuslaitosta vaatiessaan käymään läpi kaikki kielteiset turvapaikkahakemukset, perättömän tiedon takia, jossa väitettiin turvapaikanhakijan kuolleen palautusprosessin jälkeen. Laittomastimaassaolevien palautukset laitettiin jäihin ja keskeytettiin väärennettyjen paperien johdosta sekä Suomelle aiheutettiin mainehaitta perättömän EIT tuomion kautta. Aikooko Ohisalo toimia ja korjata tilanteen, jotta rikolliset saataisiin nyt pikapalautettua turvalliseen Irakiin ja EIT:n päätös kumottua? Ylimääräiset aiheutuneet kustannukset tämän johdosta ovat tässä vaihessa jo kymmeniä miljoonia.

VANKEUSTUOMIO PERÄTTÖMÄSTÄ IRAKILAISEN VALEKUOLEMA JA SOSIAALITURVAHUIJAUKSESTA (IL 11.2.21):


Median Turun puukotuksen uhriksi mainostama ja sankariksi nostettu henkilö

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201806252201034151
, paljastuikin korvausten ja sosiaaliturvan väärinkäyttäjäksi.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5a15756f-c48f-4fbe-a919-c130f080ca02

Kuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, teksti

Voiko poliisi olla noin pihalla, vai onko kyseessä feikkipoliisi? Onko burkhakiellon vaatiminen naisen alistamista vai onko Taposen kannattama burkhan pitäminen tasa-arvoa ja edistää kotoutumista? Mikäli poliisi kannattaa rinnakkaisyhteiskuntaa ja sille omaa lainsäädäntöä, on silloin pahasti vieraantunut yhteiskunnasta ja Suomessa noudatettavasta lainsäädännöstä. Esimiesten tulisi välittömästi ottaa oheinen “poliisinkuvatus” puhutteluun ja vapauttaa tehtävistään, jos on epäselvyyttä mitä lakia Suomessa noudatetaan. Käräjäoikeuden lautamies Juhani Strandén

Kuinka edesvastuuttomasti hallitus on toiminut, kun nyt on tullut julki, että ihmisiltä on salattu asioita, sijoittamalla erittäin vaarallisia turvapaikanhakijoita vastuuttomasti kantasuomalaisten ihmisten keskelle?

Maahanmuuton "maltillisen arvion mukaan" kustannukset ovat 79 miljardia euroa (vuosina 1990-2018) 76% valtion velasta, kun huomioidaan korkovaikutus. Pauli Vahtera on tehnyt 3-osaisessa blogissaan ansiokasta työtä selvittäessään maahanmuuton kustannuksia. Vähintään 3,2 miljardin kustannukset vuonna 2018, valtion lisälainan tarve 1,9 miljardia. Nyt on syytä äänestäjien herätä, kun valtio ei "saanut" tehtyä laskelmia, tai uskaltanut niitä julkistaa, koska toteutuneet kulut olisivat olleet vieläkin suuremmat?

Tarina turvapaikanhakijoiden mukana tulleesta terveydenhuollon ammattilaisten suuresta joukosta ja heidän tuomastaan ratkaisusta ikääntyvän Suomen ongelmiin on täysin tekaistu. TE-toimistoissa on kartoitettu tähän mennessä 3176 oleskeluluvan saaneen profiilit, tämän lisäksi noin kolmannes luvan saaneista on jo ikänsä puolesta työvoiman ulkopuolella. Terveydenhoidon asiantuntijoita (käsittelen tässä postauksessa kategorian sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, kätilöt ym) on oman ilmoituksensakin perusteella alle 30. Näistä kaikilla kestää vähintään vuosia, ennen kuin heitä voisi yksinään laskea lähellekään potilasta jo pelkästään kielitaidon puutteen johdosta, muista kriteereistä puhumattakaan. Vertailuna, Suomessa on 102800 ko. tutkintojen suorittanutta, joista 81500 on työikäisiä (lähde: sairaanhoitajat.fi, 2011).

Turvapaikanhakijoiden koulutustaso.
Mediassa puhuttiin paljon, kuinka ammattitaitoisia
ja korkeasti koulutettuja ihmisiä hakee Suomesta turvapaikkaa.

Sitran ratkaisu 100 kilpailu (päivitys 16.9.2016)

Osallistuin n. puoli vuotta sitten Sitran järjestämään Ratkaisu 100 kilpailuun, johon ilmoitettiin lyhyesti aihe ja jota lähdettäisiin loppuvalintojen jälkeen sitten työstämään eteenpäin.

Katsoin nyt kuinka paljon oli ehdotuksia ja ajatuksia liittyen turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin ja maahannmuuttoon. Laskin niitä olevan n. 70 kpl. Nyt Sitra on valinnut finaaliin 4 ehdotusta, joissa missään ei puhuta turvapaikanhakijoista ja maahanmuuton ongelmista.

En väitäkään, että ehdotukseni olisi ollut paras, vaan ihmettelen sitä ettei 70 satunnaisen henkilön tärkeäksi nostamasta asiasta, raadin mielestä yksikään ei ollut sellainen, joka olisi voinut "jalostamalla" nousta nykyhetkellä neljän tärkeimmän (tai kehitettävän) ehdotuksen joukkoon?

(Alla oleva kirjoitus oli vain aloituksen aihe, jota oltaisiin lähdetty työstämään eteenpäin työryhmässä, jos se olisi päässyt jatkoon)

Turvapaikanhakijoiden tulo suomeen ja ratkaisu ongelmaan


Suomeen tuli viime vuonna 32000 turvapaikanhakijaa. Eu on nyt määritellyt kaikki Irakilaiset elintasopakolaisiksi. Mitä tekee Suomi asialle? Elintasopakolaisista on Suomelle Miljardikulut, kun samalla vanhuksilta ja sairailta leikataan. Milloin asetamme oman maan kansalaiset etusijalle peruspalveluissa ja asuntojonoissa. Turvapaikkaa ei pitäisi myöskään myöntää kenellekään, joka tulee suomeen toisesta turvallisesta maasta Ruotsista tai Venäjältä. Kaikki kyseisistä maista tulijat pitäisi käännyttää samantien rajalta ja jättää turvapaikkahakemus käsittelemättä, koska tulija on vilpillisesti menetellen tullut maahan elintasopakolaisena. Hakijalle tulee ilmoittaa, että hänen tulee hakea turvapaikkaa ensimmäisestä turvallisesta maasta eikä tulla monien turvallisten maiden läpi Suomeen. Suomella ei lisäksi ole varaa elinikäiseen toimeentulotuen jakamiseen, vaan pitäisi ottaa käyttöön esim. Espanjan tai Italian malli, jossa avustetaan 3 kuukauden ajan ja tämän jälkeen tulijan täytyy tulla toimeen omillaan(työllistyä) tai lähteä maasta pois.