Tapahtumakalenteri

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  4.11.2020 - Kaupungintalo
Tervetuloa seuraamaan Kaupungintalolle klo 18.00 alkaen tai netin välityksellä: https://www.helsinkikanava.fi/fi/folder?groupItemId=39419540
Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  11.11.2020 - Kaupungintalo
Perussuomalaisten puheenjohtajan pitämä Helsingin valtuustoryhmän ryhmäpuhe ja palautusesitys AM-ohjelmasta ja rakentamisen vastustamisesta Malmin lentokentälle:
Asumisen ja maankäytön toteutusohjelmassa määritetään, millaista Helsinkiä rakennamme ja kenelle. Päätämme, kehitetäänkö Helsinkiä kaupungin nykyisten asukkaiden ja yritysten näkökulmasta, vai onko keskeisenä tavoitteena jotakin muuta. Samalla määritämme, onko kaupunkimme tulevaisuudessa sellainen, että täällä on turvallista ja viihtyisää asua ja elää, vai viedäänkö kaupunkilaisilta heidän lähiluontonsa kaupungin kasvattamiseksi ja kasvatetaanko kaupunkia hallitsemattomasti ja suurelta osin väestöllä, joka elää sosiaaliturvan varassa.
Uusimman, viime toukokuun tilaston mukaan kolmen edeltävän vuoden aikana asukasluku kasvoi 20 000:lla. Kasvusta lähes 70% oli äidinkieleltään muita kuin suomen- tai ruotsinkielisiä. Vieraskielisiä oli vuoden 2019 alusta 16% asukasluvusta. Tämä heijastaa myös pitkäaikaista trendiä. Vieraskielisten määrä on kymmenkertaistunut 30 vuodessa. Sen ennustetaan edelleen lähes kaksinkertaistuvan nykyisestä 26%:iin vuoteen 2035 mennessä.
Kun näiden lukujen lisäksi huomioidaan asumistukien ja toimeentulotukien kasvu Helsingissä, on kehityssuunta karu. Kuten tiedämme, yli puolet perustoimeentulotuesta maksetaan pääkaupunkiseudulla ulkomaalaistaustaisille. Tällä hetkellä nopeimmin kasvavat ne kieliryhmät, joissa työllistyminen ja integraatio on heikointa.
Tässä yhteydessä on syytä mainita viime päivien uutisointi Helsingissä esiintyvistä väkivaltaisista katujengeistä. Helsingin kehitys kulkee Ruotsin viitoittamalla tiellä. Tämäkin am-ohjelma vain syventää näitä ongelmia.
Puheiden tasolla kaikki valtuustossa edustetut puolueet ovat huolissaan kaupungin segregaatiokehityksestä. Silti tämä am-ohjelma pikemminkin kiihdyttää jo ennestään huonoa kehitystä lisäämällä asuntojen rakentamista ja vuokra-asuntojen osuutta rakennuskannasta. Puolueiden sopimuksessa myös lähdetään siitä, että vuokra-asuntojen täydennysrakentamista tehdään sinne, missä niitä ei vielä juurikaan ole, eli ns. "paremmille alueille". Monikulttuurin ja monimuotoisuuden iloista saavat siis osansa muutkin kuin nykyisissä ongelmallisissa lähiöissä asuvat. Jos epäedullinen muuttoliike jatkuu, tämä ns. sosiaalinen sekoittaminen ei ehkäise ongelmalähiöiden syntymistä. Se ainoastaan levittää ongelmia eikä ainakaan lisää Helsingin houkuttelevuutta uusien veronmaksajien silmissä.
Perussuomalaiset ovat erittäin pettyneitä siihen, että puolueiden neuvotteluissa Malmin lentokenttä on sovittu yhdeksi keskeisistä aluerakentamiskohteista. Sen lisäksi, että hyllyvälle savimaalle rakentaminen on kallista ja kaikkea muuta kuin ilmastoystävällistä, hukataan samalla kulttuuriperintöä, lentokoulutusta, varalaskukenttä ja osa huoltovarmuutta. Ilmastohätätila onkin lähinnä julistus, joka ei käytännössä näy. Jos se näkyisi, ei Malmia rakennettaisi etenkään tilanteessa, jossa kaupungin väestönkasvu ei ole millään mittarilla edullista.
Am-ohjelman tavoite jopa 8000 asunnon rakentamisesta vuodessa on ylimitoitettu eikä mahdollista kaupungin hallittua kasvua. Vuokra-asuntotuotannon suhteellisen osuuden samanaikainen kasvattaminen johtaa siihen, että segregaatio ei vähene vaan lisääntyy. Vasemmiston tavoite sekoittaa tulotasoa rakentamalla ara-vuokra-asuntoja alueille, joille hyväosaisuus on tiivistynyt, ei vähennä segregaatiota vaan voi pikemminkin johtaa siihen, että työssäkäyvät lapsiperheet muuttavat pois Helsingistä. Niille, jotka voivat äänestää lompakollaan, tärkein prioriteetti on varmistaa lapsilleen turvallinen kasvuympäristö ja häiriötön oppimisympäristö.
On hyvä huomioida myös aivan tuore Tilastokeskuksen tilasto muuttovetovoimasta. Helsinki on ollut vuosia Suomen vetovoimaisimpia kuntia, mutta tänä vuonna ennakkotietojen mukaan Helsinki on pudonnut 20 kärjestä Espoon kanssa. Tämä viesti on syytä ottaa vakavasti. Helsinki ei enää houkuttele, kuten ei Espookaan. Syyt ovat kummassakin kaupungissa samanlaisia.
On myös syytä huomata, että edellisellä valtuustokaudella asuntojen rakentamistavoite oli 6000 asuntoa vuodessa. Nyt siitäkin mennään yli, 8000 asuntoon vuodessa. Edes koronakriisi ja sumeat talousnäkymät eivät hillitse kasvukiimaa. Nykyisten kaupunkilaisten luontoalueet, viihtyvyys tai palvelut eivät paina vaakakupissa, kun kaupunkiin suorastaan haalitaan uusia asukkaita, hinnalla millä hyvänsä.
Tällaisen väestökehityksen oloissa lisääntyvä asuntorakentaminen ei laske asumisen hintaa. Kiinteistösijoittajat toki kiittävät.
pormestari1.JPG
pormestari2.JPG
pormestari3.JPG
LehdistötiedotePerjantai  13.11.2020 - Helsinki

Perussuomalaisten Helsingin piiri yhdessä valtuustoryhmän kanssa tiedotti 13.11.2020, että Jussi Halla-aho on valittu Helsingin pormestariehdokkaaksi. Liitteenä olevalla videolla Jussi kertoo asiasta.

https://www.suomenuutiset.fi/jussi-halla-aholta-ilmoitusasioita/?fbclid=IwAR1EbgYpEEC_2DNA3sdrpKldr6U9e_iUwwNGZmCAyWYDuWK0eW421iiXLTM 

Kaupunginvaltuuston kokousKeskiviikko  25.11.2020
Ohessa Perussuomalaisten lehdistötiedote budjetista. Mukana budjettineuvotteluissa olivat
Juhani Strandén, Mika Raatikainen ja Mari Rantanen.
TIEDOTE 25.11.2020
JULKAISUVAPAA
Perussuomalaiset säästäisivät maahanmuuttokustannuksista, ei kotihoidon Helsinki-lisästä
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmän on mahdotonta hyväksyä talousarvioehdotusta erityisesti budjettineuvotteluiden jälkeen, jossa lisättiin menoja ja velkaantumista entisestään.
”Kriisitilanteessa tulisi olla vastuullinen ja katsoa tarkasti jokainen käytettävä euro niin, että ensisijaiset kohteet rahoitetaan ensin. Nyt säästöjä haetaan esimerkiksi Helsinki-lisästä, mutta laittomasti maassa olevien palveluja tai mitään muutakaan maahanmuuton menoja ei leikata. Tämä on arvovalinta, jota Perussuomalaisten valtuustoryhmä ei voi hyväksyä”, kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen toteaa.
Helsinkiä on viimeiset vuodet vaivannut kasvukiima
Kaupunkia halutaan kasvattaa hinnalla millä hyvänsä. Väestönkasvusta suurin osa on ulkomailta ja loput muualta Suomesta, vaikka Helsingissä työttömyysaste oli syyskuun lopussa 13,8% ja työttömiä työnhakijoita 60% enemmän kuin vuosi sitten.
”Helsinki hassaa rahat ja energian hallitsemattomaan väestönkasvuun ja haalii väestöä, joka käyttää palveluja enemmän kuin maksaa niistä. Helsinki velkaantuu 2,5-kertaisesti vuoteen 2024 mennessä. Kehitys on huolestuttava”, Rantanen huomauttaa.
Veroprosentti pysyy ennallaan
Perussuomalaiset tekivät palautusehdotuksen, jonka lähtökohtana Helsingin talouden osalta oli se, että vain sitä kulutetaan, mitä tienataan.
”Perussuomalaiset ovat budjetissa kuitenkin tyytyväisiä siihen, että veroprosentit pysyivät ennallaan. Olisi ollut suuri virhe tässä tilanteessa nostaa veroja ja vähentää näin käteen jääviä tuloja kaupunkilaisilta. Asioita on voitava laittaa tärkeysjärjestykseen ja huolehtia siitä, että ensisijaisiin kohteisiin jaetaan ensin. Helsingin tulee olla turvallinen, siisti ja hyvä kaupunki elää, opiskella, yrittää, tehdä työtä ja kasvattaa lapsia”, Rantanen kiteyttää.
Lisätietoja:
Mika Raatikainen
valtuustoryhmän puheenjohtaja
050 5121372
Mari Rantanen
kaupunginvaltuutettu
050 5144547
Juhani Strandén
varavaltuutettu
0400 469062